Nationaal park Torres' del paine WAUW - Reisverslag uit Argentina, islas, Antarctica van Marielle Krabbenbos - WaarBenJij.nu Nationaal park Torres' del paine WAUW - Reisverslag uit Argentina, islas, Antarctica van Marielle Krabbenbos - WaarBenJij.nu

Nationaal park Torres' del paine WAUW

Blijf op de hoogte en volg Marielle

18 November 2015 | Antarctica, Argentina, islas

Zondag eindelijk was het zover het avontuur ging starten. Een vierdaagse hike in park Torres' del paine. Eerst een rit van ongeveer twee uur naar het park. Rond 12 uur begonnen we met onze eerste wandeling ( dit was meteen de zwaarste) 24 km, 12 km op en 12 naar beneden. Met 2000 hoogte meter omhoog en 2000 omlaag best pittige klim wat ons ongeveer 9 uur heeft geduurd incl stops. Het laatste gedeelte zelfs nog door sneeuw gelopen. Met als eindbestemming de Torres del paine wat een rots formatie erg gaaf! We hadden geluk met het weer aangezien de laatste vier dagen de rotsen niet te zien waren geweest en wij hadden gewoon super weer. Daarna een korte rit naar onze eerste camping midden in de natuur.
Dag 2 een hike van 11 km wat een wandeling was van 6 uur. Wederom erg mooi weer en super uitzichten op gletsjers meren bergen... S avonds overnacht in een refugio (houten hutjes). Overdag liepen we met een dagrugzak en de rest van onze bagage 2,5 kilo wat we mee mochten nemen werd door porters (speciale mensen naar de eindbestemming gebracht) wat een luxe he... Al zal ik het niet erg gevonden hebben om dat allemaal zelf te dragen.
Dag 3 een vroege start een wandeling van 16 km waar we 8 uur over gedaan hebben wederom erg geluk met het weer een paar kleine sneeuw buitjes en voor de rest super uitzichten. We sliepen die nacht weer in een tent. Het waaide erg hard de wind was ijzig koud.
Vandaag dag 4 een vroege wandeling van vier uurtjes naar de grey gletsjer wederom erg mooi. Daarna hebben we de catamaran genomen en zijn we terug gegaan naar het dorp. Net een lekker warme douche genomen na vier dagen. En dan gaan we zo ergens wat eten.

Dit waren vier erg mooie dagen wij hebben de w track gedaan maar wat zou het mooi zij. Om de 9 daagse track te lopen. .. Morgen wederom vroege start om met de bus (7 uurtjes) weer naar Argentinië te gaan verder richting het zuiden, ik ben benieuwd!

• 18 November 2015 - 23:00

Natasja :

Das wel ff wat anders 11 km in 6 uur. Ik ben eerder een uurtje van je gewend ; )
    Benieuwd naar alle foto's en live verhalen.
    Maar wat ik zie en lees valt wel onder t is hier fantastisch! !!

Enjoy!!!

• 18 November 2015 - 23:56

Anne :

Wauwwww, zo gaaf!!!! Echt iets voor jou.

• 19 November 2015 - 09:57

Heidy:

Gaaf!!!! Echt iets voor jou. Ik had bij het zien van de berg rechtsom keer gemaakt ;)